Vrijheid in beperking. Herstel binnen de kaders.


Een thema waarin we het met elkaar gaan hebben over hoe we omgaan met verschillende 'soorten' vrijheid gedurende de beperking en waarop we bepaalde keuzes baseren. In het plenaire ochtendprogramma nemen Swanny Kremer, Heleen de Bruin en Joël Feliz jullie mee in hun expertise. Nieuwsgierig naar wie zij zijn en waar ze over komen spreken? Lees snel verder!


Heleen de Bruin Mentor, coach en teambegeleider voor professionals in het forensische werkveld & SUST-trainer. - Het thema verlof met de forensische doelgroep staat centraal tijdens de interactieve bijeenkomst. 

Joël Feliz Inspecteur, hulpofficier van justitie en gerechtstolk. - Hij heeft ervaring met verwarde personen en staat klaar om het gesprek met jullie aan te gaan. Neem vooral je vragen mee!

Swanny Kremer Onderzoeker, filosoof en ethicus bij FPC Dr. S. van Mesdag. - Een interactieve denkoefening over handelingsvrijheid en denkvrijheid binnen de forensische setting.


Het programma

9.15 uur - Ontvangst en inschrijving

10.00 uur - Plenaire ochtendprogramma

12:30 uur - Pauze

13:15 uur - Middagprogramma met twee workshops naar keuze

15:30 uur - Afsluiting en borrel


De workshops

Het middagprogramma bestaat uit twee workshops naar keuze. Er zijn vier interessante en leerzame workshops voor jullie opgezet door de werkgroep van de Forensische Studiedag. Bij aanvang van de studiedag krijg je de mogelijkheid twee workshops te kiezen. Welke workshops zijn er? 

Digitale vrijheid. Toegang tot de digitale wereld, een aanvulling of gevaar?

Focus op herstel binnen de forensische kaders. Wie ben ik? Wat wil ik? Heb ik nog wat te willen?

Behoud van autonomie binnen de forensisch psychiatrische setting. Een groepsdiscussie waarbij ervaringsdeskundigen aansluiten.

Werken volgens de FHIC-methodiek. Wat levert dit op? En wat zijn de ervaringen?